съвети

Съвети на Хамали Пловдив

Вашият партньор в преместването!

Съвети при наемане на фирма за хамалски услуги.

При обаждане на хамалите ни е необходимо да знаем:

– от кой етаж хамалите ще се свалят вещите и на кой етаж ще се качват
– ако хамалите преместват секция, колко крилна е
– да изброите всички по-тежки и обемисти неща, които хамалите ще местят
– разполага ли с асансьор сградата, можем ли да го използваме
– повикайте хамалите ни на безплатен оглед, ако такъв сметнем, че е необходим
– ако хамалите преместват предмети са многократно по-скъпи от техни аналози на пазара, задължително трябва да кажете това преди изпращането на офертата ни
– необходими са ни точния Ви адрес, телефон за връзка, който предпочитаме да бъде мобилен.
– обадете се няколко дни предварително. Ако ни повикате за експресно преместване в най-кратък срок, цената ще е по-висока.
– уточнете дали ние ще опаковаме, монтираме и демонтираме оборудването Ви (ако желаете хамалите разполагат с кашони и опаковъчни материали, които обаче трябва да поръчате предварително от нас).
– не се колебайте да попитате по телефона за всичко, което Ви притеснява
– не питайте дали хамалите ни са българи, дали са бели и т.н. Нашите хамали не просто „са българи”, много е възможно да са по-интелигентни и образовани от Вас. Работим със студенти на хонорар, а утвърдените ни служители са интелигентни, успяли хора, които работят една приятна работа с ненормирано работно време за не малко пари. Имаме служите хамали, които карат хубави западни коли и т.н. Фирмите за хамалски услуги, мувърсите в Щатите а многомилионни корпорации. Не мислете, че в лицето на хамалите, ще дойдат алкохолици от столипиново, филиповци или клошари.

съвети при преместване

Други съвети

– Не се притеснявайте от хамалите, от това, че ще влязат в дома ви. Замислете се, те са виждали какви ли не домове, жилища, гаражи. Мислите ли, че Вашият е „по-срамен” от повечето? На дали. Виждали сме всичко. Това е и работата ни, ние не идваме на гости, а да вършим работа.
– Ако Ви е възможно осигурете място за паркиране на камиона на Хамали Пловдив в близост до Вас за точния час и ден на уговореното преместване.
– Относно саксиите е ясно, но понякога се забравя, че не трябва да сипвате вода в тях в деня на преместването.
– Разделете вещите, които смятате да изхвърлите при преместването си от другите
– Хамали Пловдив се ангажира често да демонтира и изхвърли на сметищата стари секции, легла и др.
– Излезте на входа да посрещнете хамалите в деня на преместването. Спестявайки време, спестявате пари.
– Не се притеснявайте и за счупване на вещите ви в камионите. Хамалите имат специални одеяла, всичко се връзва с въжета, така че да не се удари, нищо да не бъде повредено. Това е въпрос на професионализъм и опит, нашата фирма има боат такъв, доверете ни се.

 

Изхвърлянето на старите вещи, даряването им на нуждаещите се, е добра идея. Пресметнете дали тези предмети няма да забавят до толкова хамалите ни, че да ви излезе по-скъпо да ги запазите, отколкото да си закупите нови. Някой хора пазят дрехи и вещи от преди 30 г., ако те имат сантиментална стойност за тях. Не се притеснявайте от това, ние уважаваме Вашите чувства. Хамалите няма да Ви сметнат за странни, няма да Ви се изсмеят, всеки човек си има странности. Освободете се от всякакви неудобства, ние сме на Ваша страна, ние сме Вашият бизнес партньор и целта ни е да свършим работата си така, че отново да ни потърсите, също и да ни препоръчате на Ваши приятели, роднини или колеги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.